Povestea noastră

 1. Vinul, sau “licoarea lui Bachus” este considerat unul dintre cele mai pretioase resurse oferite de natura, cu atat mai mult cu cat, in diverse culturi, insoteste atat traditiile ecumenice, cat mai ales preparatele realizate de chefii cu stele Michelin.
  Se spune ca vinul devine mai bun odata cu varsta, insa pentru a obtine acest lucru este foarte importanta depozitarea. Un vin de calitate, indiferent de sortiment si culoare, poate fi savurat chiar si peste 10-20 de ani (valabil pentru vinurile rosii), atunci cand se urmeaza regulile stricte de depozitare, ce tin cont de pozitionarea sticlei, temperatura si umiditatea, lumina, recipientul si modul de sigilare a sticlei.
  Crama Jurchiseste sapata in dealurile Beltiugului.
 2. „Într-o sticlă de vin găsești mai multă filozofie decât în toate cărțile din lume”

Citatul îi aparține lui Louis Pasteur, om de știință francez, chimist și microbiolog, cunoscut pentru descoperirea principiilor vaccinării și a pasteurizării. Ori dacă o spune el, trebuie să fie adevărat! Și e! Doar că nu trebuie să exagarăm, zic eu, mai ales acum că vin sărbătorile de iarnă și mesele stropite din plin cu alcool.Să fie totul cu moderație – mă refer la mâncare. Și la vin. Și filozofie, în ultimă instanță.
Crama Jurchis la Ozone Villa by Davidoff

 1. Vinul nu este un produs ca oricare altul, pe care îl consumi şi gata. În jurul lui gravitează o adevărată cultură şi mari sisteme de gândire.
  De la sărbătorile dionisiace, trecând prin textele sacre ale creștinismului, prin filosofia medievală creștină, festivismul rabelaisian, raționalismul britanic, Iluminismul francez și kantian, romantismul pesimist ori revoluționar, simbolismul lui Baudelaire, existențialismul lui Sartre și încheind cu dialectica negativă a lui Adorno, vinul ne întâmpină mereu, uneori în chip neașteptat, alteori cu naturalețe, însă de multe ori în chiar centrul reflecțiilor filosofice ale marilor figuri ale culturii europene.
  Mult mai simplu… 
  Crama Jurchisla Ozone Villa by Davidoff
  In Romania.
 1. „Povestea Cramei Jurchiş a început ca un hobby, în urmă cu 32 ani, în anul 1987, când tatăl meu Vasile Jurchiş, având meseria de inginer silvic, a fost repartizat în comuna Beltiug, comună şvăbească recunoscută ca importantă zonă viticolă. Conform tradiţiei, aici fiecare familie deţinea o plantaţie de vie şi o cramă tradiţională unde erau păstrate vinurile produse din viile de pe dealurile din apropiere. Anii au trecut şi dintr-un hobby al tatălui meu, de la 12 ari de vie am ajuns la o suprafaţă de 5 hectare cultivată cu viţă-de-vie nobilă, o adevărată afacere de familie. Fiind o afacere de familie, de mici copii atât eu, cât şi fratele meu Bogdan, alături de părinţii noştri, am muncit la vie şi apoi mai târziu şi la producţia vinului”, povesteşte Vlad Jurchis
 1. O muncă ce durează luni de zile   

Munca nu este una deloc uşoară. Via necesită atenţie încă din luna februarie, iar până toamna târziu aceasta este plină de oameni. Cele 5 hectare de vie reuşesc să producă circa 30 de tone de struguri, însă pentru un asemenea rezultat este nevoie de muncă susţinută zi de zi în vie. La fel ca în celelalte ramuri ale domeniului agricol, viticultura are nevoie, în primul rând, de condiţii atmosferice favorabile, un factor pe care omul nu îl poate controla. „Este destul de greu să întreţii o plantaţie de viţă-de-vie nobilă, necesită multă muncă şi atenţie din partea viticultorului, de fapt  munca în vie începe undeva prin luna februarie, în funcţie de vreme, şi se termină după culesul strugurilor, prin luna octombrie, după care începe munca în cramă cu prelucrarea strugurilor şi producerea de vinuri, fiecare soi în parte. În general, munca noastră la cramă începe după terminarea programului la serviciu şi se termină la miezul nopţii”.

 

 1. Culesul strugurilor nu are neapărat o dată calendaristică. Acesta diferă în funcţie de soi, dar şi de condiţiile meteo. Odată recoltaţi, strugurii sunt transportaţi la cramă unde începe desciorchinarea, presarea şi introducerea mustului în butoaie, unde are loc procesul de fermentare. Crama Jurchiş reuşeşte să producă anual circa 20.000 de litri de vin. După procesul de fermentare vinul se limpezeşte, prinde contur şi este lăsat să ajungă la maturitatea necesară pentru atingerea potenţialului maxim, acest lucru se face in special la vinurile roşi.
 1. Vinul produs de Crama Jurchis este natural, fără chimicale  

Familia Jurchiş produce doar vin natural, ceea ce înseamnă că nu conţine chimicale deloc şi nici nu suferă intervenţii în procesul lui natural. Acest lucru se reflectă în gust şi miros, iar pentru a se asigura de calitatea net superioară, producătorii au grijă ca vinul să fie depozitat în cele mai bune condiţii. „Noi am reuşit să ne deosebim de restul producătorilor prin vinul natural, de calitate superioară pe care îl producem. Este aşa cum l-au dat natura şi Dumnezeu. Mai apoi avem grijă că acesta să fie păstrat în cele mai bune condiţii în tancuri de inox şi în butoaie de stejar. Acestea ajută la maturarea vinului roşu, îl conturează şi îi oferă un buchet variat şi bine echilibrat”, mărturiseşte Vlad Jurchis.   

La Crama Jurchiş se găsesc o varietate de sortimente începand de la vinuri albe seci şi demiseci, Riesling de Rhin, Fetească Regală şi până la cele demidulci şi parfumate. Aici se regăsesc Traminer, Muscat Ottonel şi Chardonnay, vinuri rose demiseci din Pinot Noir şi Fetească Neagră, vinuri roşii demi seci Merlot, Fetească Neagră si Cabernet Sauvignon. Vinurile cramei au primit aprecieri la cel mai înalt nivel, fiind premiate pe plan local, judeţean dar şi naţional.  

De altfel, vinurile produse de familia Jurchiş sunt distribuite, în momentul de faţă, în alte ţări precum Anglia, Ungaria, Dubai, Austria şi Germania.

 1. Familia Jurchis și-a propus să ducă mai departe tradiția vinului transilvănean, care îşi are originea în timpul Imperiului Roman, când coloniștii germani au cultivat primele podgorii la poalele munților Carpați.
  „Ne-am propus să creem vinuri unice de calitate superioara și să promovam regiunea viticola Satu Mare. Experiența a adus o contribuție importantă succesului vinurilor noastre”.
  Colecția limitată 
  Crama Jurchiscuprinde cele mai bune vinuri din podgorii alese care valorifică întregul potențial al regiunii. Aceste vinuri se regăsesc pe listele de vinuri ale multor localuri selecte din gastronomia înaltă.
  Va asteptam si la 
  Ozone Villa by Davidoffsa ne bucuram de acest vin unic!

Crama Jurchiș - o cramă cu tradiție

Familia Jurchis și-a propus să ducă mai departe tradiția vinului transilvănean, care îşi are originea în timpul Imperiului Roman, când coloniștii germani au cultivat primele podgorii la poalele munților Carpați.

Fresh News from Luxury Wine

But I must explain to you how all this mistaken idea of denouncing pleasure and praising pain was.